19 januari 2015

Uitnodiging voor het Politiek cafe van de PvdA : Provinciale lijsttrekkers in debat in Ter Apel

De PvdA-Vlagtwedde organiseert op maandag 26 januari 2015 om 20.00 uur een politiek cafédebat in Ter Apel. In café Full House debatteren een groot aantal lijsttrekkers en kandidaten voor de verkiezingen voor de provincie.

William Moorlag (PvdA, huidig gedeputeerde), Patrick Brouns (CDA), Kirsten de Wrede (Partij voor de Dieren) en Nienke Homan (GroenLinks) zijn als lijsttrekker aanwezig. Verder komen: Henk Staghouwer (Christen Unie, huidig gedeputeerde), Mirjam Wulfse (VVD, huidig fractievoorzitter), Bianca Kruize (D66, kandidaatstatenlid) en een vertegenwoordiger van de SP. Voor de PvdA komt ook het jongste kandidaat-statenlid, Dominique de Haas.  

De leiding van het debat is in handen van Jacqueline Kalk, directeur van het Centrum Lokaal Bestuur van de PvdA en inwoonster van Sellingen. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Adres: Stationsstraat 53, 9561 KG Ter Apel. Vooraanmelding is in verband met zaalcapaciteit nodig: pvda.vlagtwedde@gmail.com.

De provinciale rol bij de toekomst van Oost-Groningen zal het centrale thema zijn. Daarbij zullen in elk geval de volgende vragen aan de orde komen: blijven de sociale werkvoorzieningen de spil voor de werkgelegenheid; wat kan de provincie doen om voor banen te zorgen  is het niet beter in Duitsland te gaan werken; kiezen we voor toerisme of voor megastallen; komen er nog meer windmolens aan de grenzen van Westerwolde; zetten we in op meer wegen of op een trein; hoe moet het nu verder met de gemeentelijke herindeling; wat zou een mooie provinciale coalitie zijn; en er is ook ruimte voor de politieke actualiteit van de dag.