28 augustus 2014

Samen aan de bak voor Oost Groningen

Zaterdag 30 augustus organiseert de PvdA een Kick-off bijeenkomst in Ter Apel over de arbeidsmarktproblemen in Oost Groningen. Deze middag zullen we in gesprek gaan met experts vanuit onder meer de FNV, de werkgeversorganisaties en het onderwijs over de specifieke situatie in Oost Groningen en de kansen en bedreigingen voor het gebied. 

Afgelopen juni kondigde de PvdA Statenfractie aan op zoek te gaan naar draagvlak voor een pact voor Oost Groningen. In navolging van het succes van de commissie Meijer in het aardbevingsgebied, vindt de Statenfractie het de hoogste tijd voor een onafhankelijke commissie om de specifieke arbeidsmarktproblemen in Oost Groningen in kaart te brengen en structureel aan te pakken.

 

De andere partijen in de provincie vinden een specifieke aanpak voor Oost Groningen niet nodig. Dat heeft ons ertoe aangezet om zelf de handschoen op te pakken en samen met partijgenoten, sociale partners en al diegenen die Oost Groningen een warm hart toedragen aan de slag te gaan!

 

Daarom willen we u graag uitnodigen voor de bijeenkomst op zaterdag 30 augustus.  Naast verschillende experts vanuit het veld zullen er ook vertegenwoordigers aanwezig zijn vanuit de lokale politiek, de provincie en de Tweede Kamer. U kunt zich aanmelden via deze link.

 

We hopen dat u met ons de handschoen oppakt zodat we het verschil weer kunnen maken!

Datum: Zaterdag 30 augustus

Tijd: 13:00-16:45

Locatie: Hotel Bosschuis, Boslaan 6, Ter Apel

Met vriendelijke groet,

 

Krista Boogaard

Fractiemedewerker PvdA Provincie Groningen

 

e-mail info@pvdaprovinciegroningen.nl